Visvienkāršākā zupa pasaulē tikai no četrām sastāvdaļām. Kartupeļu un puravu krēmzupa

Šefpavārs Normunds Baranovskis un “Rimi” gardēde Ilze Auzere raidījumā “Izgaršo Latviju” gatavos visgaršīgāko krēmzupu tikai no četrām sastāvdaļām.

1. aprīlī 12:22

“Jocīgi, bet, savienojot kopā it kā vienkāršas visiem saprotamas garšas, rodas jaunas un produkti uzplaukst pavisam citā gaismā. Tā ir arī ar šo zupu – kartupelis plus puravs plus krēmsiers un rodas dievīgi zīdaina krēmzupa. Pasniedz to ar čipšu kraukšķiem, kas apcepti trifeļu sviestā, un rezultātā sanācis restorāna cienīgs ēdiens,” stāsta šefpavārs.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 450 g puravu (gaišās daļas)
  • 1 sīpols
  • 50 g sviesta
  • 20 ml eļļas
  • 1-1,5 L vistas gaļas buljona
  •  140 g “Baltais” krēmsiera

Pasniegšanai

  • 1 ēdamkarote sviesta ar trifeļu garšu
  • 3 saujas Jersikas čipšu
  • citrona miziņa
  • eļļa ar trifeļu garšu
  • citrona timiāns

Pagatavošana

  • Nomizo un sagriež kartupeļus, sīpolus un puravus.
  • Katlā izkausē sviestu ar eļļu un liek sautēties sīpolu un purava gabaliņus. Pievieno kartupeļus un buljonu.
  • Kad zupa sāk vārīties, samazina temperatūru un vāra aptuveni 20 minūtes.
  • Sablenderē un pievieno krēmsieru. Nogaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli.
  • Uz pannas izkausē sviestu ar trifeļu garšu un sagrauztē kopā ar sadrupinātiem Jersikas čipšiem.
  • Pasniedzot zupu pārlej ar trifeļu eļļu, pieber čipšu pārslas, citrona mizu un timiānu.

Lai labi garšo!

Šajā reizē “Rimi” gardēži iepazīst sieru un čipšus. Gatavos visgardāko krēmzupu tikai no trim sastāvdaļām ar čipšiem gan zupā, gan uzkodās.

Skaties raidījumu “Izgaršo Latviju” un dodies Latvijas garšas meklējumos kopā ar “Rimi” gardēžiem svētdienās pulksten 18.15 TV3.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm