Vienkārši pagatavojamās kartupeļu klimpas sēņu mērcē

Pārcilā ziemas krājumus, iespējams, ka saldētavas stūri ir rudenī lasītās meža sēnes, bet, ja nav, tad neskumsti, jo lielveikalā šampinjonus vienmēr var atrast. Ierasto kombināciju sēņu mērce un kartupeļi Aina Pitrāne “Facebook” lapā “Aina gatavo” piedāvā pamainīt un pagatavot kartupeļu klimpas sēņu mērcē.

Sastāvdaļas

Klimpām

4-5 gb vidēja lieluma vārīti kartupeļi

2 olas

250-300 g milti

150 g auksti kūpināts bekons

daži zariņi sakapātu diļļu

sāls

Mērcei

2 daiviņas ķiploka

600 g sēnes

500 ml saldā krējuma

sāls, pipari

Pagatavošana

  • Sagriežam smalki bekonu un apcepam.
  • Sarīvē kartupeļus, pievieno olas, bekonu, dilles, sāli pēc garšas, miltus un labi izmīca. Atstāj mīklu nedaudz atpūsties.
  • Tur pat, kur cepās bekons, pa to laiku apcep ķiploku un sēnes.
  • Veido no mīklas garu tievu desu un to sagriež mazos gabaliņos.
  • Liek klimpas vārīties verdošā ūdenī apmēram 3 minūtes.
  • Pie sēnēm pievieno saldo krējumu, sāli un piparus. Kad mērce sāk sabiezēt, pievieno klimpas un sautē vēl 2 minūtes.

Lai labi garšo!

Vairāk ar Ainas receptēm vari iepazīties “Facebook” lapā “Aina Gatavo”.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm