Viegli pagatavojamais Vasarsvētku olu kultenis uz dzīvās uguns

Latviešiem arī Vasarsvētkos bija savi tradicionālie ēdienu. Viens no tādiem ir uz dzīvās uguns gatavots olu kultenis, kuram piemīt dziedinošas spējas.

“Vasarsvētkos sievas zālē izklāja galdautus, salika uz tiem līdzpaņemtos ēdienus un dzērienus un ķērās pie olu kulteņa pagatavošanas. Uz dzīvās uguns svētkos gatavotajam olu kultenim piemīt dziedinošas īpašības. Ola pati par sevi ir dzīvības simbols. Šādi gatavotu rituālo ēdienu mēdz nest uz mājām tiem, kas nav varējuši piedalīties svētkos,” stāsta “Saules un Mēness” kalendāra veidotāja un folkloriste Aīda Rancāne.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Olas
  • Piens
  • Sviests
  • Garšvielas – sāls, pipari un citas garšvielas

Pagatavošana

  • Pannā izkausē sviestu un iesit olas, tās maisa tieši uz pannas. Var olas samaisīt ar pienu un tad liet uz pannas. Maisot veidosies drumstalas.
  • Pievieno garšvielas.

Lai labi garšo!

Olu kulteni jeb pantāgu gatavoja arī Ūsiņa dienā.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm