Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Veselīgie kokosriekstu cepumi
Dažādu sēklu un riekstu milti, piemēram, no kokosriekstiem, mandelēm, ķirbju sēklām, amaranta un kvinojas, nesatur glutēnu. Tajos ir daudz olbaltumvielu un taukvielu. Ideāli bagātina ikdienas uzturu ar olbaltumvielām un vērtīgām taukvielām. Uztura speciālistes Olga Ļubina piedāvā kokosriekstu cepumu recepti.

Sastāvdaļas
- 4 ēdamk. kokosriekstu miltu;
- 7 ēdamk. pilngraudu auzu pārslu;
- 1 ola;
- 3 dateles;
- 7 žāvētas aprikozes;
- 1 sauja rozīņu;
- 100 ml piena (vai augu dzēriena);
- 2 ēdamk. olīveļļas;
- Šķipsniņa sāls;
- 1/2 tējk. cepamā pulvera.
Pagatavošana
- Samaisi visas sausās sastāvdaļas – miltus, auzas, sāli, cepamo pulveri.
- Pievieno olu, olīveļļu, siltu pienu.
- Sakapā žāvētus augļus – dateles, rozīnes un žāvētas aprikozes. Pievieno augļus mīklai un kārtīgi samaisi.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, liec uz cepamā papīra mazas cepumu bumbiņas un cep 20 minūtes. Atdzesē un baudi!
Lai labi garšo!
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!