Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Vafeles no turku zirņu miltiem un cukīni
Turku ziņu miltiem piemīt maiga riekstu garša, turklāt tie veiksmīgi pilda saistvielas funkciju, tāpēc var izmantot plācenīšu, pīrāgu, maizes, tortillu, cepumu, mīklas gatavošanai un dažādu ēdienu panēšanai. Uztura speciāliste Olga Ļubina piedāvā sāļās vafeles ar turku zirņu miltiem un cukini.

Sastāvdaļas četrām personām
- 1 glāze turku zirņu miltu;
- 1 vidēja lieluma cukīni;
- 1–2 ķiploka daiviņas;
- 1 glāze piena;
- 2 olas;
- 3 ēdamk. sviesta;
- 1 buntīte pētersīļu;
- 4 ēdamk. grieķu jogurta – pasniegšanai;
- sāls, pipari – pēc garšas;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- zaļumi pēc izvēles – pasniegšanai.
Pagatavošana
- Samaisi turku zirņu miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
- Sarīvē cukīni, pievieno olas, pienu, sviestu, sakapātu ķiploku un pētersīļus, visu samaisi.
- Apvieno cukīni masu ar miltu masu un kārtīgi samaisi, lai nav kunkuļu.
- Uzkarsē vafeļu pannu, liec aptuveni 2 ēdamkarotes mīklas pannā un cep 2–3 minūtes.
- Pasniedz ar grieķu jogurtu un zaļumiem.
Lai labi garšo!
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!