Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Sveču dienas ēdiens: sātīgā un viegli pagatavojamā putraimu biezputra
Kārtīgs latviešu ēdiens – putraimu biezputra. Lai “piesietu dūšu” putru ēd ar kūpinātu cūkas krūtiņu. Var ēst arī ar svaigu sviestu vai ievārījumu. Sveču dienā vāra biezu putru tā, lai svece vidū stāv.

Sastāvdaļas
1 glāzes putraimu
2 glāzes ūdens
2 glāzes piena
Sāls
Pagatavošana
- Putraimus no rīta vai jau iepriekšējā vakarā noskalo un pārlej ar ūdens un atstāj izmirkt.
- Izmērcētus putraimus uzvāra, pievieno sāli un apmaisot uz mazas uguns turpina vārīt, līdz ūdens ir uzsūcies.
- Tad biezputrai pievieno karstu pienu un vārīšanu turpina vēl 5 līdz 7 minūtes.
- Uzliek vāku un biezputru atstāj uzbriest.
- Klāt piedzer pienu, kefīru vai rūgušpienu.
Lai labi garšo!
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!