Sveču dienas ēdiens: sātīgā un viegli pagatavojamā putraimu biezputra

Kārtīgs latviešu ēdiens – putraimu biezputra. Lai “piesietu dūšu” putru ēd ar kūpinātu cūkas krūtiņu. Var ēst arī ar svaigu sviestu vai ievārījumu. Sveču dienā vāra biezu putru tā, lai svece vidū stāv.

Sastāvdaļas

1 glāzes putraimu

2 glāzes ūdens

2 glāzes piena

Sāls

Pagatavošana

  • Putraimus no rīta vai jau iepriekšējā vakarā noskalo un pārlej ar  ūdens un atstāj izmirkt.
  • Izmērcētus putraimus uzvāra, pievieno sāli un apmaisot uz mazas uguns turpina vārīt, līdz ūdens ir uzsūcies.
  • Tad biezputrai pievieno karstu pienu un vārīšanu turpina vēl 5 līdz 7 minūtes.
  • Uzliek vāku un biezputru atstāj uzbriest.
  • Klāt piedzer pienu, kefīru vai rūgušpienu.

Lai labi garšo!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm