Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Skotu olas latviskā versija ar šprotēm
Viens no Lieldienu simboliem ir ola. Tā simbolizē saules atgriešanos. Raidījumā “Izgaršo Latviju” šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Normunds Baranovskis atklās trikus, kā uzvārīt olu, lai to būtu viegli nolobīt un gatavos skolu olas latvisko versiju. Kā teica viens no “Rimi” gardēžiem. “Līdz šim zināju tikai vienu recepti ar šprotēm. Šī būs otra, ko aizgūšu un turpmāk gatavošu un zināšu.”

Sastāvdaļas
4 porcijas
- 4 “Sprīdīši” vistu olas
- 500 g kartupeļu
- 1 bundža ar šprotēm eļļā
- sāls un pipari pēc garšas
- 2 saujas zaļumu (pētersīļi, dilles)
Panēšanai
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- 100 g panko rīvmaizes
- 1 l neitrālas garšas eļļas fritēšanai
Pagatavošana
- Gatavošanas ilgums 50 minūtes.
- Novāra olas. Vispirms uzvāra ūdeni, tad verdošā ūdenī liek olas un vāra 5 minūtes. Pēc novārīšanas momentāni atdzesē ledus aukstā ūdenī. Atdzesētas nomizo.
- Kartupeļus ar visu mizu izcep cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes, atkarīgs no izvēlēto kartupeļu šķirnes un lieluma. Nomizo un saspiež biezenī.
- Sajauc biezeni ar nosusinātām, sastampātām šprotēm. Pievieno kapātus zaļumus, pēc garšas sāli.
- Olas iemūrē kartupeļu un šprotu masā, izveidojot apaļas bumbas. Bumbas panē miltos, sakultā olā un panko.
- Gatavās olu bumbas vāra iepriekš sakarsētā eļļā 170 grādos 1 minūti. Lai izsildītu arī olas vidu, liek cepeškrāsnī uz 6-8 minūtēm 180 grādos.
Lai labi garšo!
Šajā reizē raidījumā “Izgaršo Latviju” skotu olas latviskotā versija. To “Rimi” gardēži piedāvā Lieldienu galdā.
Skaties raidījumu “Izgaršo Latviju” un dodies Latvijas garšas meklējumos kopā ar “Rimi” gardēžiem svētdienās pulksten 18.15 TV3.
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!