Šefpavāra Raimonda Zommera sātīgais risoto ar zirnīšiem

Šefpavārs Raimonds Zommers raidījumā “Šefu gaidījāt?” viesojās pie aktrises Leldes Dreimanes. Šajā reizē šefpavārs pagatavos sātīgu un pavasarīgu pamatēdienu – risoto bez gaļas.

16. martā 14:41

Rīsi mēdz būt ļoti daudz un dažādi – apaļie, graudu, brūnie, basmati un kas ātri šķīst. Šefpavārs izvēlējās tos rīsus, kas ir domāti risoto pagatavošanai, kas lēni gatavojas un tik ātri neizšķīst, jo, pārspiežot rīsu uz pusēm, pirkstos jāparādās dažiem baltiem punktiņiem, tad risoto būs gatavs.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Soli pa solim, kā pagatavot pavasarīgo risoto, vari noskatīties raidījumā “Šefu gaidījāt?“.

Sastāvdaļas

3 porcijas

  • 300 g “Arbario” rīsu
  • 70 g sviesta
  • 2 šalotes sīpoli
  • Sāls
  • Pipari
  • 150 g cukurzirņu
  • Zaļumi
  • 250 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 150 “Džiugas” siera
  • aptuveni 120 g dzirkstošā vīna vai baltvīna

Pagatavošana

  • Sīki sagriež sīpolus.
  • Pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus, rīsus un visu maisot izkarsē aptuveni 3-5 minūtes.
  • Pakāpeniski pievieno dzirkstošo vīnu vai sausu baltvīnu, ļauj noreducēties. Pievieno vēl vīnu, līdz rīsi ir gatavi (šo var aizstāt ar kvalitatīvu buljonu).
  • Kad rīsi ir gatavi, pievieno zaļos zirnīšus, zirņu pākstis, zaļumus un rīvētu sieru. Apmaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Gatavošanas šovu “Šefu gaidījāt?” skaties no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 kanālā TV3, bez maksas play.tv3.lv un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm