Sautēti skābētie kāposti

Staigājot pa Ziemassvētku tirdziņu, mani apņēma piparkūku, karstvīna un sautētu kāpostu smarža. Es pati neesmu no tām čaklajām saimniecēm, kas Rīgas dzīvoklī sautētu kāpostus, jo tagad ir pieejams plašs gatavo sautēto kāpostu klāts. Bērnībā uz dzīvās uguns lauku mājās vienmēr tika sautēti kāposti. Noteikti kāds vēlēsies pats pagatavot sautētos kāpostus, tāpēc dalos ar savu ģimenes recepti.

2022. gada 28. novembrī 9:48

Sastāvdaļas

~ 1 kg skābu kāpostu

100 g tauku

2 vidēja lieluma sīpoli

3 vidēja lieluma burkāni

Sāls

Cukurs

Garšvielas

Pagatavošana

  • Kāpostus, ja tie pārāk skābi, noskalo aukstā ūdenī, nospiež lieko šķidrumu, pēc tam sautē, pielejot nedaudz ūdens.
  • Burkānus, sīpolus sagriež salmiņos, apcep taukos, pievieno kāpostiem un sautēšanu turpina.
  • Pieliek garšvielas, sāli, cukuru un visu sautē, līdz viss gatavs.

Lai labi garšo!

P.S. Savulaik atceros, ka vecmamma kāpostiem lika klāt ābolus. Tos lika beigās, kad katlā sautējās kāposti ar sīpoliem un burkāniem.

Lai sautēti kāposti iegūtu maigi brūno krāsu, var pielikt tomātu pastu, karamelizēt cukuru.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm