Rudens taurenes jeb melnās gailenes pastēte

“Gardākais atklājums šogad,” portālam “tv3.lv” neslēpj bioloģiskās saimniecības “Vecklinči” saimniece Lāsma Raupe. “Šī sēne ir liela delikatese gan Francijas restorānos, gan uz citiem Eiropas gurmānu galdiem. Šoreiz arī “Vecklinču” lielākais sezonas brīnums,” stāsta L. Raupe.

Rudens taurene jeb miroņtaure (Craterellus cornucopioides) ir gailenei radniecīga paliela ēdamā sēne taures formā un tumši brūnpelēkos toņos. Spriežot pēc dažiem foto, Latvijā atrasta arī sugas albīnā forma – ar augļķermeni parastās gailenes krāsā, vēsta ieraksts lapā “senes.lv”. Pa tās ārpusi visā augstumā stiepjas seklas neregulāras krokas. Rudens taurenes gandrīz vienmēr aug grupās, bieži vien – visai ciešās. Rudens taurenei augļķermeņa ārpuses krokojums ir sekls un pēc formas visai neregulārs.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Lāsma Raupe piedāvā pagatavot rudens taurenes, melnās gailenes jeb trompetsēnes pastēti.

Sastāvdaļas

  • Ap 1 l sēņu;
  • Ap 60 g sviesta;
  • Ķiploks 3 daiviņas vai mazāk, pēc gaumes;
  • Sāls, pipari;
  • Svaigais siers ap 180 g.

Pagatavošana

  • Sēnes sakapā un sacep sviestā kopā ar rīvētiem ķiplokiem. Kad tās gatavas pievieno svaigo sieru un visu, viendabīgi maisot, izkausē.
  • Atdzesē, sablenderē, liek ledusskapī atdzesēties un “saprecēties” garšām.
  • Kad pastēte sastingusi, bauda ar mīļāko maizes šķēli.

Lai labi garšo!

Vairāk par bioloģisko saimniecību no Raunas “Vecklinčiem” atradīsi šeit.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm