Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Madaras Biedriņas sātīgā brīvdienu brokastu maize ar šķiņķi vai garnelēm
Katrai ģimenei ir sava īpašā brīvdienu brokastu recepte. Influencere Madara Briediņa @biedrinamadara piedāvā savu brīvdienu brokastu maizes recepti un iedrošina: “Tikai nesāc lūdzu dusmoties uz sevi [par majonēzi], šī ir brīvdienu recepte.”

Sastāvdaļas
- Bagete,vai jebkāda garšīga maize;
- Olas;
- Krēmsiers;
- Majonēze;
- Avokado
- Siracha;
- Laims;
- Garneles vai prosciutto cotto šķiņķis;
- Tomāti;
- Sviests.
Pagatavošana
- Gatavo Avokado/siracha masu. Sablenderē avokado, siracu, pievieno majonēzi un nedaudz var piespiest laimu un pievienot sāli.
- Tomātus sagriez ripiņās.
- Tad pagatavo olu kulteni. Sakul olas, pievieno karoti krēmsiera.
- Sakultās olas liec uz siltas (ne karstas) pannas, kurā ir padaudz sviesta
- Ik pa laikam,lēnam maisot noņem pannu no uguns. Tā kādas trīs reizes. Līdz kultenis ir maigs un gaisīgs. Ieliec bļodiņā,lai tas neturpina gatavoties.
- Ja slinkums taisīt kulteni, tā vieta vari arī vienkārši uzcept olu. Tā arī labi iederēsies Tavā brokastu maizē.
- Uz tīras pannas apcep prochuto cotto,burtiski pāris sekundes no katras puses. Nepārcep,citādi būs sauss.
- Ja neēd gaļu,tā vietā var izvēlēties apcept garneles,pēc tam sagriezt plānākās šķēlītēs. Vai arī nelikt neko no šīm abām lietām.
- Apcep maizi, no vienas puses sviestā un nedaudz eļļā. Uz vidēji augstas uguns, ātri. Tad sanāks kraukšķīgāka!
- Griez otrādāk un uz apceptās puses liec virsū apcepto gaļu un kārtīgu siera šķēli. Liec atpakļ uz pannas,uzliec vāku uz pāris min,kamēr siers pakusis un ota puse apcepusies.
- Ņem nost no pannas,kārto visu pārējo uz maizes – sākumā avokado masu, tomātus, tad olu kulteni un pa virsu zaļumus.
Lai labi garšo!
View this post on Instagram
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!