Krēms brulē ar kraukšķīgo karameles kārtiņu

Creme brulee ir gaisīgs olu krēms ar dedzinātu karameles kārtiņu, un savu versiju nepārspējamo franču desertu saviem jaunajiem draugiem TV šovā “Gandrīz ideālas vakariņas” šonedēļ galdā cēla dziedātāja Ineta Rudzīte.

2022. gada 15. decembrī 12:50

Sastāvdaļas:

  • 500 ml saldā krējuma 35 %
  • 6 olu dzeltenumi
  • 120 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts

Glazūrai

  • 6 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 6 karstumizturīgi trauciņi, katrs 150 ml

Rotāšanai

  • Ogas pēc izvēles un gadalaika pieejamības
  • Nedaudz pūdercukura pārkaisīšanai
  • Piparmētru lapiņas

“Šis ir mūsu ģimenes mīļākais saldais ēdiens. To mēdzu pagatavot un atstāt ledusskapī, un kad ir vēlēšanās apēst kaut ko saldu, atliek tikai uzbērt brūno cukuru, ar pavāra degli to nodedzināt un baudīt. Tā teikt, kad mājās nekā nav, no ledusskapja paņemam creme brulee.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Šo saldo ēdienu parasti pasūtīju restorānos, jo domāju, ka tā pagatavošana ir ļoti sarežģīta, bet interneta dzīlēs atradu ļoti labu recepti, kuru ievērojot soli pa solim, krēms nevar neizdoties,” tv3.lv – Izklaide” stāsta Ineta.

“Es daru šādi. Ieleju katliņā saldo krējumu, no vaniļas pāksts izkasu sēkliņas un pievienoju saldajam krējumam. Tad to uzkarsēju, bez vārīšanas un atstāju, lai vaniļas garša savelkas ar saldo krējumu – min pusstundu, mak kaut uz visu dienu.

Tad ņemu 6 olas, atdalu no dzeltenumiem un olas dzeltenumus sakuļu ar cukuru, bet tā lai nerodas putas. Jo šis nu ir saldais ēdiens, kuru nevajag saputot. Baltumus var izmantot brokastīs pagatavojot diētiski karalisko omleti.

Pievienoju saldo krējumu olu dzeltenuma masai un proporcionāli saleju karstumizturīgos trauciņos, lieku uz cepampannas. Cepampannā ieleju ūdeni, tā lai tā nosedz pusi no trauciņa.

Krēms cepās cepeškrāsnī ūdenspeldē pirmās 15 min – 170 grādos, nākamās 15 min -150 grādos un aiznākamās 15 min – 130 grādos. Cepeškrāsns ir noregulēta uz conventional cooking jeb parasto/lēno gatavošanu, tātad bez centrafūgas (fan cooking).

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Tad trauciņus atdzesē un pirms pasniegšanas uzber brūno cukuru un ar pavāra degli cukuru apdedzina līdz izveidojas ledum līdzīga kārtiņa, dekorē ar ogām un piparmētru lapiņu,” creme brulee pagatavošanas trikos dalās Ineta.

Lai izdodas un labi garšo!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm