Klasiskais vecmāmiņas rabarberu uzpūtenis ar pienu

Rabarberu sezonā visgaršīgākais uzpūtenis no pašas bērnības. Saldais, ar ko veldzēties siltajā laikā. Sākoties ogu sezonai, kopā ar rabarberiem liec arī ogas. Ja krājumos ir palikuši iepriekšējā gada ievārījumi, vāri kopā ar rabarberiem. Cik saimnieču, tik rabarbera uzpūteņa recepšu!

Sastāvdaļas

  • 400 g rabarberu,
  • 1 l ūdens,
  • 300 g cukura,
  • 120 g mannas,
  • vaniļas cukurs.
  • Ogu sezonas laikā ogas vai ievārījums.
  • Piens pasniegšanai.

Pagatavošana

  • Nomizotus un sagrieztus rabarberus liek katliņā, uzlej ūdeni un vāra, līdz rabarberi izšķīst.
  • Tad pievieno cukuru, pieber mannu, uzvāra un maisot uzbriedina.
  • Atdzesē un saputo stingrās putās.
  • Ēd kopā ar pienu.

Lai labi garšo!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm