Izmēģini jaunas un neparastas vafeļu receptes

Visiem garšo vafeles. Brīvdienas ir piemērotākais laiks, lai kopā ar bērniem pagatavotu vafeles. Vai esi mēģinājis pagatavot mandeļu miltu, šokolādes vai pat frī kartupeļu vafeles? Piedāvātas receptes paredzētas cepšanai mīksto jeb beļģu vafeļu pannā.

28. janvārī 9:10

“Parasti vafeļu receptes ir diezgan vienkāršas, tāpēc iesaku tās iemācīt bērniem un ierādīt, kā droši apieties ar vafeļu pannu,” rekomendē “Rimi” Bērniem bērnu lietu eksperte Lība Smildziņa. Viņa norāda, ka vafeļu mīklu var pagatavot arī iepriekšējā vakarā – tad pat darba dienas rītā var celt galdā siltas vafeles, kā arī paņemt tās līdzi uz skolu pusdienu kārbiņā.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Frī kartupeļu un siera vafeles

“Vafeles no frī kartupeļiem un siera ir laba izvēle, kad ciemos nāk draugi – tādas var viegli un ātri pagatavot. Ideāli garšo ar svaigiem salātiem, krējumu, bekonu, laša fileju – būtībā ar visu, kas vien pašiem garšo,” iesaka “Rimi” Bērniem jauniešu lietu eksperts Klāvs Smildziņš.

Sastāvdaļas

saldēti frī kartupeļi;

sagriezts vai rīvēts siers.

Pagatavošana

  • Saldētos kartupeļus atlaidini aptuveni 10 minūtes.
  • Uzkarsētā vafeļu pannā bagātīgi liek kartupeļus.
  • Pa virsu uzber sieru.
  • Cep vafeles zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Mandeļu un ķirbju miltu biezās vafeles

“Mana mamma visvairāk slavē šīs vafeles,” norāda mazā “Rimi” Bērniem eksperte Sāra Smildziņa.

“Ķirbju miltu dēļ: šie veselīgie milti ir jaunums tirgū – vafeles iegūst zaļganu nokrāsu, un tas izskatās forši,” papildina Lība, uzsverot, ka šīs vafeles garšos arī tiem, kas no ķirbjiem parasti atturas.

Sastāvdaļas

200 ml piena;

3 olas;

100 g sviesta;

1 tējk. sodas;

1 tējk. cepamā pulvera;

100 g brūnā cukura;

200 g mandeļu miltu;

200 g ķirbju miltu.

Pagatavošana

  • Uzkarsē pienu, pievieno sviestu.
  • Olām pieber cukuru, miltus, cepamo pulveri, sodu.
  • Mīklu rūpīgi samaisa, pielej siltu pienu.
  • Vafeles liek cepties uzkarsētā pannā.

Lai labi garšo!

Kukurūzas miltu un lazdu riekstu krēma vafeles

“Šīs ir pavisam labas vafeles!” īsi komentē “Rimi” Bērniem eksperte Sāra Smildziņa. Viņa šīs šokolādīgās vafeles iesaka ēst ar saldējumu, saldētām ogām vai svaigi vārītu augļu ievārījumu. Citi eksperti piebilst, ka šīs vafeles labi sader ar putukrējumu un lieliski garšo arī bez piedevām.

Sastāvdaļas

3 olas;

200 g jogurta bez piedevām;

2 ēdamk. šokolādes un lazdu riekstu krēma;

šķipsniņa kanēļa;

50 ml eļļas;

100 g kukurūzas miltu;

150 g pašbriestošo miltu.

Pagatavošana

  • Olas sakul ar jogurtu un lazdu riekstu krēmu.
  • Pievieno kanēli, eļļu un mīklu rūpīgi samaisi.
  • Pieber abu veidu miltus un samaisi vijīgā masā.
  • Vafeles liek cepties iepriekš uzkarsētā pannā.

Lai labi garšo!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm