Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Cepti dārzeņi burkānu tortiljā
Fahitas (fajitas) ir meksikāņu virtuves ēdiens, kur tiek izmantota liellopu gaļa, dažādo savu ēdienkarti, pagatavojot ceptus fahitas (fajitas) dārzeņus burkānu tortiljās.

Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
3. gab. Portobello sēnes
50 g sviests
150 g burkāni
200 g zaļie sparģeļi
1 paciņa Fahitas garšvielu maisījums
50 ml ūdens
Piedevas
1 iepakojums kviešu tortilja ar burkāniem
150 jaukti salāti
200 ml gvakamole
1 burciņa Ananāsu salsas
0,5 gab. ananāss
Pasniegšanai
Saulespuķu dīgsti
Koriandrs
Pagatavošana
- Sagriez sēnes šķēlēs un apcep sviestā sakarsētā pannā, līdz tās ir zeltainas.
- Sagriez burkānus garās, plānās šķēlēs un pievieno sēnēm kopā ar sparģeļiem un apcep, līdz tie kļūst mīkstāki.
- Pievieno garšvielu maisījumu un sāli, labi samaisi un pievieno ūdeni.
- Pasniedz fahitas pildījumu, ietinot to burkānu tortiljā kopā ar salātiem, gvakamoli, salsu un sagrieztu ananasu.
- Virsū uzber saulespuķu dīgstus un koriandru.
Lai labi garšo!
P.S. “Tortiljas ir piemērotas ēšanai gan siltas, gan aukstas, bet uzkarsētas tortiljas ir mīkstākas – līdz ar to arī siltām tortiljām ir labākas garšas īpašības, tās ir vieglāk sarullējamas vai salokāmas citā vēlamā formā,” stāsta “Paulig” mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Tortiljas cepeškrāsnī 80-100°C temperatūrā vajadzētu sildīt 15-20 minūtes, mikroviļņu krāsnī sildīšana aizņems tikai 30 sekundes Tortiljas var izvietot uz sausas pannas un uzsildīt no abām pusēm, vai cepešplātnē vispirms ieklāt cepamo papīru. Pavisam citāda garša būs uz grila karsētām tortiljām!
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!