Ātrais rabarberu rausis

Rabarberu laikā ēdienu blogā @edamskaisti Māra Ziemele piedāvā ātro rabarberu rausi. Ēdienu blogere ar prieku dalās ar vienkāršām un garšīgām receptēm.

31. maijā 16:08

Sastāvdaļas

  • 4 olas;
  • 4-5 ēdamkarotes stēvija/cukurs jeb ap 20-25 pilieniem flavour drops;
  • 200 ml piena;
  • 200 g miltu;
  • ap 150 g rabarberu un tik pat ogas (saldētas, svaigas) vai arī rabarberi + pāris 1-2 ēdamkarotes stēvija/cukurs);
  • 1,5 tējkarotes cepamais pulveris;
  • Šķipsniņa sāls.

Virskārta

  • 200 g skābais krējums (izmantoju 12%);
  • Mazliet saldinātājs.

Pagatavošana

  • Rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek bļodiņā. Klāt piejauc saldētas (ja aizķērušās no ziemas krājumiem) vai svaigas ogas, apber ar saldinatāju un noliek maliņā.
  • Olas sakuļ ar sāli un saldinātāju, līdz tās kļūst gaisīgas, tad pakāpeniski ieputo pienu, iemaisa miltus un cepamo pulveri.
  • Visu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei, lej ieeļļotā (vai ar cepampapīru izklātā) cepšanai paredzētā traukā, pa virsu izkārto rabarberu/ogu maisījumu un cep 175 grādos aptuveni 30 min (ja cepeškrāsns “niķīga”, augšpusi piesedz ar cepamo papīru).
  • Skābo krējumu sajauc ar saldinātāju un pēc 30 min apsmērē rausi, un cep vēl 10-15 min, līdz gatavs.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes no Māras atradīsi “Ēdam skaisti“.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm