Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Ātrais rabarberu rausis
Rabarberu laikā ēdienu blogā @edamskaisti Māra Ziemele piedāvā ātro rabarberu rausi. Ēdienu blogere ar prieku dalās ar vienkāršām un garšīgām receptēm.

Sastāvdaļas
- 4 olas;
- 4-5 ēdamkarotes stēvija/cukurs jeb ap 20-25 pilieniem flavour drops;
- 200 ml piena;
- 200 g miltu;
- ap 150 g rabarberu un tik pat ogas (saldētas, svaigas) vai arī rabarberi + pāris 1-2 ēdamkarotes stēvija/cukurs);
- 1,5 tējkarotes cepamais pulveris;
- Šķipsniņa sāls.
Virskārta
- 200 g skābais krējums (izmantoju 12%);
- Mazliet saldinātājs.
Pagatavošana
- Rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek bļodiņā. Klāt piejauc saldētas (ja aizķērušās no ziemas krājumiem) vai svaigas ogas, apber ar saldinatāju un noliek maliņā.
- Olas sakuļ ar sāli un saldinātāju, līdz tās kļūst gaisīgas, tad pakāpeniski ieputo pienu, iemaisa miltus un cepamo pulveri.
- Visu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei, lej ieeļļotā (vai ar cepampapīru izklātā) cepšanai paredzētā traukā, pa virsu izkārto rabarberu/ogu maisījumu un cep 175 grādos aptuveni 30 min (ja cepeškrāsns “niķīga”, augšpusi piesedz ar cepamo papīru).
- Skābo krējumu sajauc ar saldinātāju un pēc 30 min apsmērē rausi, un cep vēl 10-15 min, līdz gatavs.
Lai labi garšo!
Vairāk receptes no Māras atradīsi “Ēdam skaisti“.
View this post on Instagram
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!