Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Aktrises Leldes Dreimanes iedvesmotas un šefpavāra Raimonda Zommara pagatavotas uzkodu maizītes
Šefpavārs Raimonds Zommers raidījumā “Šefu gaidījāt?” iedvesmojās no aktrises Leldes Dreimanes glezniņas virtuvē un tāpēc nolēma pagatavot trīs veidu brusketas – zivs, gaļas un veģetāro. Šefpavārs izvēlējās kazas sieru. “Tagad sākās sezona, jo sāk dzimt mazie kazlēni, tāpēc ir arī kazas piens, no kā gatavot sieru,” skaidro šefpavārs.

Šefpavārs ir pārliecināts, ka zaļumi ir nepieciešami vienmēr. Savukārt, umami garšu R. Zommers iegūs ar saulē kaltētiem tomātiem.

Soli pa solim, kā pagatavot trīs veidu brusketas, vari noskatīties raidījumā “Šefu gaidījāt?“.
Sastāvdaļas
Ciabata ar lasi, liellopu un veģetārā (3 porcijas)
- 1 ciabata
- 250 g kazas siera
- 50 g saulē kaltētu tomātu
- 50 g marinētu artišoku
- 200 g svaigs lasis
- Zaļumi – maurloki, pētersīļi, koriandrs
- 50 g olīvas
- 200 g liellopa šķiņķis
- Sāls
- Pipari
- Piparmētra
- 50 g marinētas celmenes
- 50 g marinētu gurķu
Pagatavošana
- Maizi sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs un uz pannas no abām pusēm apcep zeltainas.
- Lasi sagriež 1 x 1 centimetru lielos kubiņos, pievieno sāli un nedaudz kapātas piparmētras, apmaisa un ļauj iemarinēties aptuveni 30 minūtes.
- Liellopa gaļu sīki sakapā, pievieno sāli, piparus, sakapātus lokus un pētersīļus, apmaisa un ļauj garšām savilkties aptuveni 30 minūtes.
- Veģetārajai maizītei sagriež saulē kaltētus tomātus, artišokus, koriandra lapiņas, pētersīļus un kārto uz maizītes.
- Visām maizītēm virsū kārto kazas sieru. Papildina ar lasi, liellopu vai veģetārajām piedevām.
Lai labi garšo!
Gatavošanas šovu “Šefu gaidījāt?” skaties no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 kanālā TV3, bez maksas play.tv3.lv un nākamās paaudzes televīzijā Go3.
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!