Vienkāršs triks, kas palīdzēs iztīrīt piedegušus katlus un pannas

Uz katliem un pannām bieži paliek piedegumi – piedeguši tauki, netīrumi un pārtikas atliekas veido melnu sodrēju kārtu gan pannas ārpusē, gan iekšpusē, kurus ir grūti notīrīt ar parastajām metodēm. Kā to izdarīt ar virtuvē pieejamu līdzekli?

22. martā 15:41

Portāls “Obozrevatel.com” atgādina vienu vecu triku, kas palīdzēs notīrīt piedegušas pannas un katlus.

Soda ir efektīvs tīrīšanas līdzeklis virtuvē. Piedegušajā katlā ieber sodu tā, lai tā noklātu visas piedegušās vietas un tad ielej tik daudz ūdens, lai tas nosedz piedegušo traipu vietas. Vārot maisi ar koka vai silikona karoti vismaz 30 minūtes. Ja piedegums ir liels, laiku var palielināt vēl par 10 – 15 minūtēm, kamēr deguma slānis atdalās un uzpeld. Tad katlu vai pannu noskalo tīrā ūdenī.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Šī metode īpaši labi nedarbosies alumīnija pannām un katliem bez pārklājuma.

Ja ir jānotīra katla vai pannas apakša, tad rīkojies sekojoši: samitrini un uzber sodu, lai tā pārklāj visu piedeguma virsmu un atstāj uz 10 – 20 minūtēm, lai soda izdara savu “darbu”. Ņem abrazīvu švammi un pirms skalošanas paberz. Piedegums viegli nomazgāsies.

Ja skāde ir ļoti liela, tad atkārto to vairākas reizes.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm